Välkommen att titta in i min websmedja!

Här finns bilder på mina alster och information om mej. Sidan uppdateras kontinuerligt med nya bilder, för er som inte kan komma och titta i min smedja finns möjlighet att se mina arbeten här!

Allt sedan jag som barn sprang runt i det vackra och dramatiska landskapet i Höga Kusten där jag har vuxit upp har jag haft ett starkt behov av att skapa!  Inspirerad av många och långa härliga turer i de djupa barrskogarna, vandringar fram på släta solvarma klippor vid havet och årstidernas stora kontraster har haft stor inverkan på mej. Höga berg och djupa dalar har sedan bytts ut mot det öppna vidderna i Skåne där jag och min familj bott sedan 2006.

Med målet att här kunna hitta vägar för att få arbeta med mina händer och använda min kreativitet provade jag på en gammal dröm om silversmide. Jag kom i kontakt med detta underbara material på en kurs på Österlen hos silversmed Owe Johansson, och efter det var jag fast! Därefter har jag via KY-utbildningen Hantverkslärling i Leksand gått i lära hos Owe Johansson och senare Sophie Nilsson vid Per Helsa Gård i Ystad.

Nu driver jag företaget Madesilver i Ystad där jag har min smedja hemma i Svarte, efter några år i Bjäresjö och inne i Ystad. Här i min smedja sitter jag och skissar fram idéer, sågar, filar, slipar och smider för glatta livet! Detta varvar jag med promenader på stranden och i skogen där jag hämtar inspiration och intryck av former, färger och känslor.

Alla smycken är genomgående helt handgjorda i 925 silver (om inte annat anges). Detta gör att varje smycke är unikt och personligt, jag önskar förmedla en känsla att bäraren ska känna den, njuta av sitt smycke och att det ska användas och åter användas!